Activiteiten 2023

8 jan 2023,  Winterausfahrt Kranenburg

Met zacht en droog weer de eerste rit van het jaar gereden. Door Kranenburg, Dennenkamp Groesbeek naar de Milsbeek voor Kaffee und Glühwein. Al zigzaggend door het Ottersumse veld naar Kessel voor de Goulashsuppe (niet geschikt voor vegetariërs) bij Ophey. Via Dickmönchstalweg, Nierswalde, Waldstrasse en over de Materborn terug naar Kranenburg. Zoals gebruikelijk de dag bij Haus Hünnekes afgesloten met Kuchen en een biertje. Een goed begin van 2023.
.
                           
                                                 * * * * * *
9 April 2023, Vroege Eitje RitDe tradionele rit op 1e Paasdag. Henk en Greet bedankt voor de mooie gedekte tafel.

     * * * * * *

18-20 Mei 2023, Hemelvaartweekend, Tractor Driedaagse Dreumel

Genoten van de prima organisatie, de mooie tochten en de gezelligheid. Met  125 tractoren was het maximum aantal bereikt.

 * * * * * *

28 Mei 2023, Hommersum

Dit jaar was het treffen weer op de prachtige locatie Kloster Graefenthal. IHC was het thema.

 * * * * * *

8 Juni 2023, Donderdag rit

Gewoon een ritje op een donderdag: Oeffelt, Haps, Beers, Gassel, Linden, Cuijk, Oeffelt. Meij ekkus stoppe um te kwatsen.

 * * * * * *

17 Juni 2023, Tractorzegen Kessel

Mooi dat de draad  weer is opgepakt, de laatste tractorzegen was in 2019. Als vanouds verzamelen bij de Feuerwehr, zegening voor de kerk, rondje door het dorp en daarna een gezellig samenzijn bij de famlie Vallen met pommes , currywurst en een biertje. Circa 85 tractoren hebben de zegen ontvangen.

 * * * * * *

25 Juni 2023, Toertocht SMT Sambeek

Wederom een geweldig mooie toertocht met zeer warm weer. De tussenstop was bij Coenen, Koel-en Vrieslogistiek, in Haps waar we “heerlijk koel werden ontvangen”.

 * * * * *

16 Juli 2023, Twisse Dorsers, Westerbeek

We hebben genoten van de oogstdag: o.a. dorskast, ploegend paard, markt, woonwagens, dweilorkest, oude werktuigen, senioren uit De Mortel, speelbak met buikschuivers.  Op de heenweg, zoals gebruikelijk, langs de watermolen in Ploo en terug over Stevensbeek.

 * * * * *

29 en 30 Juli 2023, HMT Panningen

Met als thema: Porsche.

 * * * * *

13 Aug 2023, Auwerwetse Oogstdag Boekel

Mooie rit, op een zonnige dag, door een groene Peel met percelen gerooide zilveruitjes. Op de terugweg gezamenlijk in Ottersum wat gegeten en gezellig gekletst.

 * * * * *

20 Aug 2023, Rotrit Overasselt

Erg mooie rit met over de 100 deelnemers.

 * * * * *

3 Sep 2023, Oogstdag Sambeek

In het voorjaar zaaiden leden van Sambeekse Motoren en Tractoren vereniging diverse gewassen op hun educatief park. Hun jaarlijkse Oogstdag, die dit jaar voor de elfde keer plaatsvond, is het moment de volgroeide gewassen te oogsten

 * * * * *

9 Sep 2023, Speurtocht Botterpotknallers

Zeer geslaagde dag met nogal wat opdrachten en eeuwige roem voor de winnaar: groep 4. Met 30 graden ging de rit via de Postweg richting Ooij, Millingen, Leuth en Persingen. En via de Nijmeegse Voerweg over Berg en Dal naar huis. Voor de inwendige mens is goed gezorgd. Dank Ivon, Rene, Johan en Max.

 * * * * *

17 Sep 2023, Deichshow Haffen Mehr Rees

Met minimale groepsgrootte het oldtimertreffen bezocht, waar ook militaire oldtimers en raketten aanwezig waren. 50 km enkele reis. In 2014 zijn we hier ook al eens geweest. De dag begon met regen, maar later was het prima weer. Heen via Till en Hanselaar, terug over Grieth en Huisberden.

 * * * * *

3 Dec 2023, Speculaasrit

Samenkomst om tien uur op ‘t Hemeltje met koffie, chocolademelk en speculaas plus taart van Bas. Om half elf aangereden en achter Sint Walrick een stop met koek en zopie. Over Alverna terug naar ons startpunt voor soep, broodjes en gezelligheid.

 * * * * *

17 Dec 2023, Heidebloemrit Siebengewald

Prachtige rit via Duitsland, met de zon erbij, 10 graden.

* * * * *