Activiteiten 2022

27 mrt 2022,  den Urste

Den Urste in 2022 is een feit. Met zonnig voorjaarsweer een rondje in de Duffelt gereden.

* * * * *

17 april 2022,  Vroege Eitjes Rit

Op Eerste Paasdag de traditionele Vroege Eitjes Rit. Altijd weer mooi om over de Waalbrug te rijden, richting Doornenburg waar we op de binnenplaats van het kasteel koffie en appeltaart hebben genuttigd. Bij Ineke stond de paastafel gedekt. Een mooie dag met aangenaam Paasweer. De stoet bestond uit 19 tractoren en werd afgesloten door een kanariegele Unimog.

* * * * *

26-28 mei 2022, Hemelvaartweekend Tractor Driedaagse Dreumel

Met 11 tractoren en 16 personen de “3 rivieren, 3 bruggen en 3 ponten” gedaan in 3 dagen. Een hele dikke pluim voor DOTC, de organisatie. Woensdag aangereden en zondag terug. Keind wa ne weind op den deik: tijdens de ritten hebben we het droog gehouden, op een terrasje was het soms zonnig, onderweg was het vaak fris met nogal wat wind. Dag 1 richting Nijmegen met de Ewijkse brug. Dag 2 richting Den Bosch en Oss. Dag 3 richting Wageningen en Rhenen. We hebben genoten!

* * * * *

5 Juni 2022, Treffen Kranenburg

Een bezoek gebracht aan onze buren: ” Liebe Treckerfreunde, nach dieser schweren Pandemie haben wir uns kurzerhand entschlossen, ein Oldtimertreffen zu veranstalten. Hierzu laden wir euch herzlich zum 8. Oldtimer Treckertreffen am Pfingstsonntag den 05.06.2022 ab 10.00 Uhr ein. ”

Es war, wie immer,  gemütlich.

* * * * *

26 juni 2022, toertocht SMT Sambeek

Een mooie toertocht door het Brabantse land met een stop bij de firma Ploegmakers in De Rips. Zoals gebruikelijk weer prima georganiseerd met de motorbrigade en de soep en broodjes na afloop.

* * * * *

2 t/m 4 juli 2022, lang weekend Den Ham Twente

Met 11 tractoren een voorspoedige heen- en terugreis gehad. Prachtig weer, prachtige ritten, prachtige mensen. Heel veel dank voor zoveel moois aan Dini & Jan en Thea & Jerno.

* * * * *

10 juli 2022, Loonbedrijf (“de Cooperatie”) Groesbeek 75 jaar

Met onze oldtimers hebben we deze dag opgeluisterd, maar deze vielen bijna in het niet bij de hedendaagse machines. Onze tractoren waren erg in trek bij de kleinsten. Gezellige dag waar je weer oude bekenden trof. Het boek “Werktuig” beschrijft de 75 jarige geschiedenis van de Cooperatie.

* * * * *

17 juli 2022, Westerbeek

De 34ste Westerbeekse oogstdag georganiseerd door de Twisse Dorsers.
Wat ooit op een mooie Westerbeekse zomerdag in juli is begonnen door het demonstreren van trekpaarden en hun werktuigen, is 34 jaar later uitgegroeid tot een prachtig oogstfeest met diverse activiteiten. Denk hierbij aan activiteiten als het dorsen met de hand, het paard of de tractor, demonstraties van oude ambachten, een onderdelenmarkt, historische werktuigen en vervoersmiddelen.

* * * * *

30 en 31 juli 2022, Panningen

Na twee jaar eindelijk weer “Panningen”, als vanouds.

* * * * *

21 aug 2022, Rot Rit Overasselt

Prima georganiseerde dag met 100 deelnemers. En ieske op de Klös in Gruusbek en de grote stop boven aan de Sint Jansberg. Fantastisch gezicht zoveel tractoren bij elkaar.

* * * * *

28 aug 2022, onze Clubdag

Op het Nijerf was het te doen. Zeer geslaagde dag, met om tien uur een gezamelijk ontbijt en daarna een toertocht met koffie en gebak stop bij de Eikenhorst aan het Wychense Ven. s’ Avonds stond er een buffet klaar met drankjes.

* * * * *

11  sep 2022, Wilbertoord pakt uut, Peeltuffers

Groots opgezet evenement. Voor de kampeerders was er op vrijdag en zaterdag helaas veel regen. Zondag begon de dag mistig maar daarna was het zonnig. Veel te zien en te horen.

* * * * *

11 dec 2022, Speculaasrit

Om elf uur begonnen met koffie in de Bruuksestraat. Vervolgens een mooie rit gereden met in het heilige huisje aan de Beltweg te Siebengewald de bijbehorende klaasmöpkes met witte wek.

* * * * *

18 dec 2022, Winterrit Heidebloem Siebengewald

Traditiegetrouw de afsluiter van het seizoen. Stops bij Old Inn,  aan de Maas in Well en bij de Eendenhut aan de Ceresweg. Temperatuur niet boven het vriespunt. Met dank aan Jackie en Dave voor de goede verzorging van de inwendige mens .

* * * * *