Activiteiten 2014

 

13 apr 2014, Ploegen Sambeek

In tegenstelling tot voorgaande jaren een kleine afvaardiging van de Botterpotknallers op het ploegfestijn. Wel twee heren met jas, de ene rood, de andere blauw.

 Evenement 2014

 

20 apr 2014, Eitjesrit op Paaszondag

Onder leiding van de Paashaas een hele mooie tocht langs beide kanten van de Maas. Bij de stuw in Sambeek hebben we koffie gedronken. Een mooi zonnetje maar ook een straf windje. In Gennep stond een mooi gedekte paastafel klaar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

18 mei 2014, NK Grasmaaien Sambeek

met de messenbalk

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

1 juni 2014, Herveld

Mooie show van de Ewijkse Brug.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

6 juni 2014, Net geen zomeravondrit

Maar wel prachtig zomer avond weer. Rit tussen Overasselt en de Maas  tot aan de brug bij De Graaf, vervolgens via Lunen en de Overasseltse Vennen weer terug naar huis. Uiteraard nog een biertje na gedronken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

8 Juni 2014, Spargelhoffest in Hochwald

Geen plaatje van de spargels en of de pieperkes, maar van de vertrouwde parkeerplaats die we in middels zo goed kennen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

8 en 9 juni 2014, Internationale Stationaire Motorenshow Nuenen

Kenmerkend is de gemoedelijke en ongedwongen sfeer, waarin jaarlijks zo’n 300 liefhebbers ongeveer 500 motoren bij elkaar brengen.

Dit jaar is het 150 jaar geleden dat “Gasmotorenfabrik Deutz” werd opgericht. Ter ere van dit jubileum is het thema Deutz motoren.

Evenement 2014 7

 

21 juni 2014, Treckersegnung Kessel

Christoffel medaille

Christoffel is de heilige van de reizigers en de verkeersdeelnemers. Nog tot ver in de vorige eeuw werden door pastoors in Nederland op of rond de feestdag van deze heilige, 24 juli, de brommers en autootjes gezegend om de berijders er van te behoeden tegen de gevaren van het explosief groeiende, steeds snellere verkeer. In Kessel worden dus nog steeds de tractoren gezegend, en het lijkt er op of dat er elk jaar meer worden.

Evenement 2014 8

 

22 juni 2014, Toertocht Sambeek

Door Wanroij en omgeving.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

6 juli 2014, Millingen

Historisch Vervoer, en historische figuren, startten dit jaar op het Jachtslot.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

18 juli 2014, Vrijdagavond Zomerrit

Op een mooie vrijdagavond een rondje gereden. Op de Kleijen zat enne meensch uit de Bruuk op de bus te wachten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

26 en 27 juli 2014, Panningen

Thema dit jaar ABC, Anglo Belgian Corporation, dat sedert 1912 diesel motoren produceert. Van negen tot middag schuimen op de markt, daarna al het anderen bekijken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

7 aug 2014, Tante Lenie Verwendag

In het kader van de Verwenweek van Stichting Tante Lenie de kinderen en ouders van het Jachtslot naar het Avonturenbos gereden. Het was voor iedereen een leuke dag.

Evenement 2014 13

 

8, 9 en 10 aug 2014, Nordhorn

Een rit van ongeveer 140 kilometer enkele reis. Onderweg kan ook een band kapot gaan, maar gelukkig was de smit dichtbij. Het thema van de Historische Feldtage was Güldner en John Deere,

Evenement 2014 14

 

20 aug 2014, Gouden Bruiloft Jacques en Diny

Onze nestor en meest trouwe lid, Jacques, is vijftig jaar met zijn Diny getrouwd. Het gouden paar werd thuis opgehaald met een feestelijk versierde huifkar, en met vele tractoren naar de feestzaal begeleid. Onderweg kregen we nog een hele fikse bui, maar gelukkig konden we op tijd schuilen bij het loonbedrijf dat Jacques zo goed kent. ‘s Avonds waren we te gast op een groot en gezellig feest. Een prachtige dag. Jacques en Diny bedankt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

13 sep 2014, Botterpotknallers Feestdag

Op zaterdagmiddag tegen tweeën zijn we naar Siebengewald gereden met tractoren en huifkar. Prachtig weer. Marcel en Hannie hadden het erf aangeharkt en alle trekkers en werktuigen buiten uitgestald. We hebben lekker buiten gezeten en genoten van de uitleg en bijzonderheden van het tentoongesteld materiaal. Rond half zes waren we weer terug in Groesbeek. Om half zeven begon de feestavond met warm en koud buffet bij Peter en Ineke. Tot in de kleine uurtjes is er gepimpeld.

Evenement 2014 16

 

20 en 21 sep 2014, Oldtimerfestival Meddo

Oldtimer auto’s, vrachtwagens, tractoren, motors en bromfietsen. Interessant treffen voor jong en oud met grote onderdelenmarkt. Met de generator konden we koffie zetten en het luchtbed opblazen.

Evenement 2014 17

 

21 sep 2014, Oldtimer Deichshow Rees Haffen

Vroeg uit de veren op zondagmorgen en om kwart voor acht aanrijden. Daarvoor viel er een flinke bui, maar we hebben het droog gehouden gedurende de rest van de dag. Na de brug bij Rees een klein stukje door de stad en dan de dijk volgen naar Rees Haffen. Zoals verwacht een klein treffen met hoofdzakelijk auto’s, brommers, mofa’s en oude nozems. Altijd weer leuk om een allegaartje aan oldtimers te zien. Op de terugweg, bij de kerncentrale van Kalker waren veel bezoekers aanwezig bij het Boeren Treck Spektakel. In Grieth een biertje gedronken en de bootjes op de Rijn bekeken. Om vijf uur waren we weer thuis.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

5 okt 2014, Erntedankumzug in Warbeijen

Om half twaalf zijn we met onze Tractorvrienden Kranenburg angefahren naar Warbeijen waar we rijkelijk vroeg aankwamen. Het was regenachtig en grijs. De maiscampagne is in volle gang. Toen de 250-ste Kuchen de feesttent werd ingedragen zijn we opgehouden met tellen. Rond half drie kwam de stoet bestaande uit tractoren en loopgroepen in beweging.

Evenement 2014 19

 

2 nov 2014 Herfsttintenrit

Om half tien zijn we via Kessel, Hassum, De Vrij, Hulm, Alte Bahn naar Weeze gereden. Kerkklokken luidden ons bezoek in en ook uit.  Bij Gaststatte Ratsstube buiten in het zonnetje koffie gedronken. Via Laar, Keylaar, Eckstrasse, Veenweg, Heesekerweg, Gaesdonk en Boeckelterweg weer terug naar Kessel. Onderweg is er nog wat kippenvoer verzameld. Het weer was prima, soms een beetje wind. De herfsttinten werden geregeld in het zonnetje gezet. Tegen vijf uur waren we weer thuis.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

15 nov 2014 Nachtrit Familie Vallen

Als echte Nightriders hebben we de Stadt Goch bei  Nacht gesehen. Een aparte rit dus, afgesloten met een prima BBQ en buffet. Henk zorgde deze avond voor groepsvervoer, uiteraard alleen voor de VIPS.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

21 dec 2014, Heidebloemrit Siebengewald

De tocht ging via de zandafgravingen onder vliegveld Laarbruch naar Weeze voor de soep en naar Goch voor de riefkoek. In Goch kreeg de groep twee kopmannen vanwege een rood licht bij een spoorwegovergang. De tweede groep is, in het donker, achterlangs Asperden en via de Driesberg naar huis uitgewaaierd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

28 dec 2014, Winterausfahrt Kranenburg

Een rit in een winterlandschap met sneeuw. De lunch was op het voormalige depot van de Bundeswehr in Hommersum. Onderweg kwamen we onze tractorvrienden uit Sambeek tegen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA