Activiteiten 2012

 

8 jan 2012 Neujahrsfahrt Kranenburg

De nieuwjaarsrit is een rondje Duffelt. In Niel nuttigen we de traditionele Gluhwein. Spoedig daarna wordt het erg grijs en donker, regen dus. Op de Wolfsberg in Nutterden smaakte de erwtensoep goed.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

11 maart 2012 Den Urste

We treffen het met een mooi zonnetje langs de duitse bosrand richting ‘t Ven. We stoppen in het Offerese bos en in de Gebrande Kamp te Milsbeek. Samen met de Treckerfreunde Kranenburg oefenden 20 tractoren voor het seizoen 2012.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

8 april 2012 De vroege eitjes rit

Op paaszondag om 7.00 uur verzamelen bij de poort aan het wald. Via Richtersgut achter Kranenburg langs waar de kopman werd vervangen wegens een kapot lagertje. Via Mehr en Keeken naar Millingen waar we op de dijk eitjes hebben getikt en bootjes hebben gekeken. Prachtig was het stuk door de Millingerwaard. Vervolgens langs De Ooij en bij Mooi Nederland omhoog. Om 11.00 uur waren we weer terug op De Horst. Een mooie windstille ochtend met zon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

15 april 2012 Ploegen Sambeek

Enne verre-kt kalden dag. We hebben wel eens meegemaakt dat het ongeveer de warmste dag van het jaar was.

Evenement 2013 - 4

 

28 en 29 april 2012 Gloeikoptreffen Wortel

Het tweejaarlijks treffen in Wortel, een eind onder Breda, is alleen voor gloeikoptractoren. En die waren er volop evenals het publiek. Een treffen van decibels en boomstammen. Vier Botterpotknallers zijn er met hun gloeikoppen naar toe gereden.

Evenement 2013 - 5

 

1 mei 2012 Treffen in Keeken

Op de Dag van de Arbeid het minitreffen in Keeken bezocht. ‘s Morgens om 6 a 7 uur veel regen en Gewitter, toen we om 9 uur vertrokken was het droog en dat bleef het die dag ook. Gezellig ontbeten in de tent en geluisterd naar de zeemansliederen van het shanty koor uit Grieth. Het rondje Salmorth ging helaas niet op, dus maar weer terug via Schenkenschanz naar Griethausen. Via Kellen en Kleef naar huis getuft.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

20 mei 2012 Herveld De Ewijkse Brug

Een zonnige dag in Herveld. Heen over de Waaldijk, terug via de Reethsestraat en Persingen, zoals twee jaren geleden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

28 mei 2012 2e pinksterdag, Hochwald Spargel Uedemerbruch

Prachtige rit naar de Hoftag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

17 juni 2012 Groesbeekse velddag

Onder het genot van een biertje en wat van de bbq is het speelterrein voor ons aanstaande Treffen in orde gebracht.

Evenement 2013 - 9

 

1 juli 2012 Historisch Vervoer Millingen

In de ochtend de tractoren geparkeerd in Millingen en vervolgens met de boot naar Spijk waar de start van de jubileumeditie (25 jaar) plaats vond. Na koffie en cake weer terug met de schuit. Na de ereronde door het dorp en omgeving ontvingen we allemaal de jubileum zuiger, en die hadden we nog niet.

Evenement 2013 - 10

 

7 en  8 juli 2012 Historie tussen de Heuvels Groesbeek

Ons eigen treffen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

25 juli 2012 Zomeravondrit

Op een woensdagavond in juli met mooi weer door het Ottersumse veld naar het Ven en Kessel. Daarna een groot glas bier gedronken bij de Sandwirt in Pfalzdorf en via de Materborn naar huis. Een mooie zomeravond.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

28 en 29 juli 2012 Panningen

Thema Fendt

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

5 augustus 2012 Euregio Festival Megchelen

Fanatieke trekkertrekkers. Gevarieerd aanbod van tractoren met mooie europese oldtimer vrachtauto’s  en amerikaanse trucks. Terug via Rees en tegenover de bakker in Appeldorn onder een grote boom gezeten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

19 augustus 2012 Boerendag Middelaar

Zeer warme dag. Op de terugweg in Ottersum nog een ijsje gegeten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

25 en 26 augustus 2012 Tractorvrienden Siebengewald

Op zaterdag een mooie rit gereden door de Maasduinen met paars bloeiende heidevelden. Zondag was er regen, regen en nog meer regen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

23 september 2012 Boerentreck Spektakel Kalkar

Onze Treckerfreunde opgepikt in Kranenburg en via Huisberden naar Kalkar. Vooral de vier trucks maakten spektakel. Terug via Louisendorf, Kleef onder, en bij Hunnekes wat gedronken om de dag af te sluiten. Het was een grauwe en vrij koude dag, maar ja het is intussen herfst geworden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

19 oktober 2012 Last minute rit naar Uedem

Vanwege het prachtige weer, 21 graden, een last minute rit op een vrijdag, dus eigenlijk alleen weggelegd voor (pre) pensionados. Heen hebben we de lange maar mooie Reuterstrasse gereden. Vanuit de verte konden we de twee torens van de kerk van Uedem zien, terwijl Bernt met de loofklapper in de weer was. We waren iets te vroeg voor de kermis. De halve liter smaakte goed. Terug via de Emmericherstrasse, centrum Goch, en langs Hassum en Hommersum. Rond zevenen waren we thuis.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

17 november 2012 Avondrit Kessel

Om half zes koffie gedronken bij de familie Vallen en toen met een dertigtal tractoren in het donker op pad richting De Gaasdonck. Aan de duitse kant van De Vrij glühwein gedronken en toen weer richting startpunt. De fijne reuk van de karbonaatjes en worsten van de grill kwam ons al tegen. Dat smaakte goed samen met de salades en huisgemaakte Schnäpskes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

23 december 2012 Heidebloemrit Siebengewald

Dit jaar een groene kerst met veel hemelwater en een temperatuur van 11 graden. Na een goed ontbijt bij De Heidebloem via kasteelruïne Bleijenbeek met de pont van Bergen naar Vierlingsbeek voor de Glühwein. In Venraij was er de onovertroffen aatesoep. Na Blitterswijk kregen we uitgerekend op de brug over de Maas een flinke bui. In Bergen riefkuukskes. Dank aan de organisatie voor de zoveelste goed verzorgde snertrit en mooie route.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

30 december 2012 Kranenburg Winterausfahrt

De laatste rit van 2012, met 46 tractoren, ging van Kranenburg naar Milsbeek met (alweer) Glühwein of koffie. Via het Grunewald richting Kleef om vervolgens met speciale Genehmigung door het bos over de Geldenberg naar Frasselt te rijden. Zoals gebruikelijk was er Erbsensuppe bij de Wolfsberg.  Via Mehr naar Kranenburg en de cirkel is rond. Kaffee und Kuchen gab’s noch bei Haus Hunnekes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA