Activiteiten 2010

 

21 mrt 2010 Maarten Jan Rit

Eindelijk mag Maarten Jan nu zelf met zijn Hanomag 324S meerijden. Zestien jaar en een trekkerrijbewijs, wat wil je nog meer? Klein Amerika, St Walrick, Stukske Stad, langs het Kanaal, bij het Maldens Vlak traktatie op erwtensoep,verse broodjes en een borrel, Taarp, Zevenheuvelenweg, Wylergrens, Ketelstraat met gezellige nazit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

28 mrt 2010 Den Urste

Den twedde dus eigenlijk. Met 18 tractoren via Derde Baan, Meiberg, Waalbrug, weind op den dijk naar Slijk Ewijk. Hier bezoek aan fruitbedrijf van Herman met zijn bijzondere Deutz collectie.Via Ressen, Lent, Persingen, Mooi Nederland, Duivelsberg naar huis. Ondanks de weerberichten hebben we het droog gehouden. Een mooie rit met een frisse neus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

1 mei 2010 Meiboomfeest Keeken

Gemutlich klein Treffen met Treckerfreunde uit de nabije omgeving op deze Tag der Arbeit. Na het Fruhstuck werd de meiboom gezet. Verder losgelopen achterwielmoeren aangetrokken en naar het koor geluisterd. Terugrit via Mehr, Nutterden en Schottheide was frisjes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

16 mei 2010 Herveld, Ewijkse Brug

Via Oude Kleefsebaan, Waaldijk (voor tienen) en Moordakker, op een knooppunt van snelwegen, hogesnelheidslijn en onder enorme electriciteitsmasten terug in de tijd op het Historisch Weekend. Huiswaarts gereden, met een mooi aandenken, via Reethsestraat en Persingsestraat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

23 mei 2010 Spargelfest Hochwald

Op 1e pinksterdag een AAA rit, Aardbeien, Asperges en een Allemachtig mooie route. Bloeiende en geurende meidoorn, diep gele koolzaadvelden. Eigenlijk alleen maar kleine vergeten weggetjes gereden. Door de velden rondom Hasselt en Moijland en het heuvelachtige Neulouisendorf. Op de Spargelhof lekker in het zonnetje gezeten. Terug via historisch Kalkar, Wissel, Huisberden, stop in Warbeijen ( 8 cola, 1 sinas en 1 ijsthee), Duffelward en Mehr. Prachtig weer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

30 mei 2010 Anseltaler Tiroler Feest, Groesbeek

Bar slecht weer maar bar gezellig. Deze frivole Tiroler maakt, soms, recht wat krom is, of andersom, en laat daarbij de kop niet hangen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 6 jun 2010 Ewijk

Rondom Huize Waelwick vele oldtimers en een folkloristische optocht. Tractors ongerestaureerd van voor 1960.

Evenement 2010 - 7

 

 

26 en 27 jun 2010 4e Gloeikoppersweekend Wortel

Tractortreffen alleen voor gloei- en dikkoppen. Twee Botterpot gloeikoppen zijn naar Wortel in Belgie gereden, de derde is op transport gezet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


4 jul 2010 Historisch Vervoer Millingen

Dit jaar was de start bij Hotel Erica. Thema was Italie. Johan nam een beker mee naar huis voor de R22 met W.N. Nicholson & Sons maalmolen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


10 en 11 jul 2010 Groesbeek

Ons vijfde “Historie tussen de Heuvels” evenement is zelf historie geworden. Twee zeer warme dagen met een keur aan tractoren.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

17 jul 2010 Tractorzegen Kessel

Sint Christoffel-zegen ontvangen en daarna gemutlich een biertje gedronken

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

18 jul 2010 Oogstfeest Westerbeek

22 ste Oogstfeest van de Twisse Dorsers. Prachtig tractorweer, Beugen, Ledeakker, Sint Anthonis, Oploo, Westerbeek, Stevensbeek, Sambeek, Heijen en Gennep.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

24 en 25 jul 2010 Panningen

Thema stoom. Hoogtepunten zijn de rijdende stoommachines, het stoomploegen met kiepploeg en een span van 20 belgische trekpaarden.

Evenement 2010 - 13

 

 

1 aug 2010 Euregio Oldtimer Megchelen

Heen via de Emmerikse brug en terug over de brug bij Rees. Mooie show en lange rit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

7 en 8 aug 2010 Nordhorn

Thema HANOMAG, een 600 tal exemplaren van dit merk waren te bewonderen, daarnaast nog vele andere tractoren. Een mooie show.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

12 aug 2010 Tante Lenie Molenhoek

Stichting Tante Lenie biedt gezinnen met een ernstig of langdurig ziek kind een verwenvakantie aan. Wij hebben de gezinnen vervoerd van het Jachtslot naar De Raaf en terug. Samen hebben we de wereldspelen gedaan met als slotstuk de piramide. Het was een erg gezellige dag met fantastisch weer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

15 aug 2010 Bedburg Hau

Deze Hau-se wipper heeft “Alles im Griff”. Op de terugweg de brug bij de Rewe getest.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

28 en 29 aug 2010 Tractorvrienden Siebengewald

Zaterdag een toertocht (Middelaar, Ottersumse Veld, Kessel en Hassum) met aan het einde nog een mooi buitje regen. Zondag helaas heel veel hemelwater.

Evenement 2010 - 18

 

 

5 sep 2010 Kirmes Frasselt

Op bezoek bij de echte schutters.

Evenement 2010 - 19

 

 

17-19 sep 2010 Grossglockner

Der Berg ruft, en 700 tractoren geven daar gevolg aan. Foto is genomen op 2900 meter hoogte. Fenomenaal uitzicht op de met 30 cm sneeuw bedekte Grossglockner / Hoch Alpen Strasse.

Evenement 2010 - 20

 

 

19 sep 2010 Nazomerrit Walbeck

9 tot 5 rit, bewolkt, 15 graden. De Vrij, Niederhelsum, Wemb, Twisteden verwelkomt ons met berkentakken en rood-witte linten, Klein Kevelaar, Lullingen en stop in Walbeck. Bij gelijknamig Schloss de grens overgewipt, Tuindorp, bij Wellse Hut de A. Happie-stop Am Zoll, Gocher Veen en Hulmer Heide, achter De Gaesdonk richting kanonskogelgrote rode kolen te Kessel, Ottersumse veld. Dus mei on dizze en dan wer on gunne kant.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

26 sep 2010 Groesbeekse Wijnfeesten

Trekkers, trekkasten en een lekker glas …..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

28 nov 2010 Speculaasrit

Een mooi berijpt landschap en het kwik net boven het vriespunt, zon en geen wind. Klein Amerika, Zwaantje, Bovensteweg, Loswal, Heumen, rondom de Hatertse en Overasseltse vennen, Broekkant. Bij het Maldens Vlak ambachtelijk besmeerde witte boterhammen met speculaas en warme chocomel. Zevenheuvelenweg, Derde Baan en om drie uur weer thuis. De kolonne bestond uit 19 voertuigen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

19 dec 2010 Heidebloemrit Siebengewald

Alsof we zelf deel uitmaken van een kerstkaart met winterlandschap. Gluhwein sluis Leukermeer. Pont Broekhuizen. Erwtensoep watermolen Arcen. Sneeuwvlokken. Hindernis in het bos, speciaal voor Unimogs. In het donker riefkuuk Am Heyberg onder Auwelt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA