Activiteiten 2019

14 april 2019, Ploegen Sambeek

Even een kijkje genomen bij de ploegwedstrijden.

* * * * *

21 april 2019, Vroege Eitjes Rit

Traditiegetrouw deze rit op Eerste Paasdag met stralend weer. Via Berg en Dal en Persingen naar Millingen gereden. Bij de Gelderse Poort koffie en gebak, en vervolgens via Kleef en Frasselt naar de Bruukse Straat waar we  bij Wim en Ineke aan de paastafel konden aanschuiven.

* * * * *

30 mei – 1 juni Dreumel

Derde driedaagse tractor tour over drie rivieren, drie bruggen en drie ponten. Voor de derde keer heeft een grote groep Botterpotknallers deel genomen aan dit geweldige evenement.

* * * * *

7-10 juni 2019, Hommersum

Evenals voorgaande keer op de prachtige locatie Kloster Graefendal. De camping was vol. Zaterdag koud weer en regen. Zondag maakte veel goed met een stralende zon.

* * * * *

15 juni 2019, tractorzegen Kessel

Altijd gemutlich.

* * * * *

23 juni 2019, toertocht SMT

Mooie rit met een bezoek aan Havens Diervoeders te Maashees.

* * * * *

28 juni – 1 juli 2019, Botterpotknallers weekend in Den Ham

Grandioos weekend in Den Ham, Salland, Twente. Heel veel dank voor de gastvrijheid en de bijzonder mooie ritten en goede zorgen!

* * * * *

7 juli 2019, Historisch Vervoer Millingen aan de Rijn

De tractoren vertrokken dit jaar bij Harm’s Hoeve te Malden, en reden via Groesbeek en de Duffelt naar Millingen.

* * * * *

13 juli 2019, Botterpotknallers clubdag

Super gezellige clubdag met om 10.00 uur een gezamenlijk ontbijt, aansluitende een mooie rit, met huifkar, richting Alverna en vervolgens ‘s avonds een heerlijk buffet.

* * * * *

21 juli 2019, Westerbeek

Veelzijdig evenement van de Twisse Dorsers.

* * * * *

27 en 28 juli 2019, HMT Panningen

Thema Schluter.

* * * * *

11 augustus  2019, Auwerwetse Oogstdag Boekel

In Boekel de sfeer gesnoven van vervlogen tijden. Op de terugweg in Sint Hubert koffie gedronken.

* * * * *

18 augustus 2019, Rot Rit Overasselt

Ondanks de regen een grote opkomst van 93 open tractoren. Prachtige route en prima geregeld door de inzet van verkeersregelaars. De kleine stop was in Oeffelt, de grote stop in Katwijk. Compliment voor de organisatie.

* * * * *

28 augustus 2019, groot rondje om Mill

Op een zeer zonnige woensdag met 8 tractoren een toerrit gemaakt van een 100 km. Gennep, Oeffelt, Beers, Gassel, Langenboom, Zeeland, Volkel, Wilbertoord, Wanroij, Rijkevoort, Beugen, Groesbeek. In Gassel de eerste stop op het vogelpoepplein, In Wilbertoord Centrum wat gedronken en tenslotte in Ottersum een frietje gepikt.

* * * * *

7 en 8 september 2019, Wilbertoord pakt uut

De Peeltuffers pakten uut met een bomvol programma!

* * * * *

20-22 september 2019, Meddo

Met 7 tractoren in vier en een half uur naar Meddo gereden. Prachtig weer op vrijdag, zaterdag en zondag en de Friese groep Fuchs 301 als buren. Maandagmorgen in de miezerige regen de laatste eitjes gebakken. Het klaarde op en tijdens de terugreis bleef het droog. Wederom een ontzettend mooi en gezellig evenement in Meddo.

* * * * *

20 oktober 2019, Omroep Berg & Dal, “Toen en Now”

“Op zondag 20 oktober a.s. is er om 13.00 uur, weer een uitzending van “Toen en Now” bij Omroep Berg en Dal. Velen van ons hebben als hobby, het verzamelen van munten, sigarenbandjes, speltjes, postzegels, stickers, ansichtkaarten, enz.. Onze gasten van vandaag pakken het “grootser” aan. Hun hobby is namelijk (echte) historische tractoren, veelal ook met bijbehorende apparaten en/of aanhangers. We praten met Tractorclub “de Botterpotknallers”, een hechte club met verzamelaars, die ook nog eens zelf technisch onderhoud doen, maar ook mooie tourritten organiseren. Op maandagmorgen 21 oktober is er een herhaling, om 09.00 uur”.

* * * * *

20 oktober 2019, bierfeesten Groesbeek

Ook dit jaar hebben we het biervat begeleid van de Bruuksestraat naar de biertent in het centrum. Vanwege het slechte weer werd de route ingekort.

* * * * *

8 december 2019, Speculaasrit

Voor het vertrek in de Bruuksestraat eerst een kop koffie gedronken. Een flinke rit met 12 tractoren door de Duffelt en Ooijpolder met onstuimig weer en kale velden. Hier en daar een groep wegwaaiende vogels. Bij de Gelders Poort in Millingen was de stop. Ter afsluiting hebben we in Berg en Dal goeie soep gegeten. Uiteraard ontbraken de klaosmopkes en de witte weck niet.

*  * * * *

22 december 2019, Heidebloemrit Siebengewald

De “klassieker” en tevens de afsluiting van het jaar. Mooi op tijd in de zaal om “in ons eigen hoekje” te genieten van de super verse broodjes. De rit ging via Bleijenbeek, langs de Maas, Heijen naar de gluhwein stop onder het viaduct bij de loswal in Gennep.  Vervolgens richting Groesbeek, de prachtige Kartenspielerweg, Hommersum met de snert stop onder het viaduct bij Hassum.  Onder deze viaducten stonden we droog, want het bleef maar regenen. De derde etappe was zo rap als mogelijk, het weer zat immers tegen, naar de Heidebloem voor de riefkuukskes. Daar hebben we nog gezellig na gezeten alvorens door de regen weer naar huis te rijden.

* * * * *